Nieuws uit de KVN

Klavar Vereniging Nederland

Klavar-Ontmoetingsdag Zuid najaar 2018!

Geachte belangstellende

Dit najaar organiseren we een KVN-ontmoetingsdag in het zuiden van ons land. De locatie is de Emmaüskerk in Eindhoven. Het is een mooi gebouw met prima zalen voor onze activiteiten en voldoende parkeergelegenheid. Er is een prima orgel en een mooie Yamaha C6 vleugel aanwezig.

Informatie zaal

Informatie orgel

We hopen hier veel leden uit  het midden en zuiden van het land te ontmoeten maar bent u bereid iets verder te reizen,  dan bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Datum :  zaterdag 3 november
Locatie :   Emmaüskerk in Eindhoven
Tijd :  10:00 – 15:00 uur

Wilt u zich alleen aanmelden, als u – behoudens bijzondere omstandigheden t.z.t. -  vast van plan bent om te komen. Graag ontvangen we uw opgave voor deze regiodag uiterlijk 15 augustus a.s.

We willen enkele  leden, maar ook  musici van buiten de vereniging benaderen  om  diverse workshops, gastlessen te verzorgen. In T&T van september vindt u dan meer info hierover.

Mogelijke activiteiten deze dag zijn :

1. Workshop-miniles kerkorgel door een professioneel organist over een door uzelf gekozen muziekstuk, waarvan andere aanwezigen ook kunnen leren.
  2. Workshop-miniles klassiek piano over een door uzelf gekozen muziekstuk, waarbij u adviezen/speeltips krijgt, waarvan andere aanwezigen ook  kunnen leren.
  3. Workhop piano : Jazz, Rags & Blues, Easy listening door Piet Schollema
    (N.B. Piet kan alleen op 3 november)
  4. Workshop /Samenspel voor de accordeonisten.
  5. Een algemene workshop/lezing voor iedereen over een bepaald muzikaal onderwerp.
    Te denken valt aan : ritme , moduleren etc. Ideeën kun u aandragen via de mail of de post.
  6. Workshop Klavarscript voor absolute beginners
  7. Workshop Klavarscript voor gevorderden + uitwisseling van ervaringen hiermee
  8. Ik weet een activiteit, die voor andere Klavarspelers ook interessant kan zijn. Ik stuur hierover nog een mail of brief.
  9. Ik kom vrijblijvend als bezoeker.
  10. Doorlopend ontmoeting tussen bespelers van het populair elektronisch orgel
  11. Ik geef me op voor een miniconcert om maximaal 8 minuten te spelen.
    Ik g
    eef dan tijdig door welk(e) stuk(ken) ik ga spelen en op welk instrument.
    N.B. : de miniconcerten zijn aan het eind van de morgen en aan het eind van de middag in de ruimtes van de verschillende workshops per instrument.

Hierboven staan een aantal activiteiten als workshop aangemerkt. Daar kunt u er maximaal 2 uit kiezen in verband met de planning. Daarnaast kunt u nog andere activiteiten aangeven  waaronder uw eigen inbreng.

Naast uw keuzes uit activiteiten hierboven verzoeken we u  in uw mail aan ons het volgende door te geven:

• Of u alleen ’s morgens, ’s middags of de hele dag beschikbaar bent.
  • Of u wel of niet aan de lunch deelneemt à 5 Euro p.p.

U kunt ook per post reageren naar :  G.G. Kunst, Pofierstraat 7, 8084CS ’t Harde

Uiteraard  kunt u  op de Regiodag doorlopend recente nieuwe bladmuziek-uitgaven in Klavarskribo voor de verschillende toets-instrumenten inzien en/of kopen.

Ook is er een ruime sortering gebruikte bladmuziek te koop. Er is alleen contante betaling mogelijk.

Wilt u eventuele  belangstellenden uit uw familie- of kennissenkring alvast polsen voor deze dag.

U vindt  binnenkort via de rubriek “Nieuws uit de KVN” op onze website ook info over deze Ontmoetingsdag . U kunt daar ook niet-leden naar verwijzen.

Graag tot ziens!

Uw klavar-promo-team : Jan Vlek en Gerard Kunst