Nieuws uit de KVN

Bericht over de KVN-orgeldag  op  02-03-19


Uw  Klavar Vereniging Nederland organiseert op zaterdag 2 maart a.s.  een dag speciaal voor de liefhebbers van het kerkorgel.
We brengen ‘s morgens een bezoek aan de Bovenkerk in Kampen en krijgen daar een rondleiding langs de verschillende orgels door stadsorganist Ab Weegenaar. Na de rondleiding is er voor enkele KVN-leden gelegenheid om even het hoofdorgel (Hinsz)of het koor-orgel (Reil) te bespelen. Opgave vooraf is verplicht en… wie het eerst komt…!Tijdens de lunch kunt u alle delen van de Klavar-uitgave van de orgelmethode Organo Pleno inzien. Niet-leden kunnen  enkele exemplaren van ons verenigingsblad Toon & Teken meenemen. Maar u als lid kunt er ook een paar meenemen voor belangstellenden.’s Middags brengen we een bezoek aan de firma Reil in Heerde.
We krijgen daar een mooie uitleg over het bedrijf en een rondleiding door de fabriek.
De dag is voor u als KVN-lid gratis. Niet-leden betalen € 10,-. Deze KVN-orgeldag is inclusief een eenvoudige lunch in de Bovenkerk. Wordt een deelnemer – op de dag zelf - voor minimaal een jaar lid van de KVN, dan krijgt hij/zij  €10,- korting op het lidmaatschap voor 2019 en betaalt men dus  € 22,50.

Niet-leden zijn dus ook hartelijk welkom. Wel hopen en verwachten we, dat ze belangstelling hebben voor het Klavar-muziekschrift en voor de activiteiten van onze vereniging.
Dit is voor hen toch een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met bestuur en andere leden.

U kunt zich tot uiterlijk 15 februari opgeven. Mailt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie - waaronder de exacte tijden - leest u vanaf eind januari op onze website: www.klavarvereniging.nl onder de knop “Nieuws uit de KVN”.

Deze dag kan alleen doorgaan bij voldoende belangstelling. U komt toch ook?

Wij hopen u te ontmoeten op zaterdag 2 maart.

Namens KVN : Jan Vlek en Gerard KunstGemaakt door Ron Sebök!

Klavar-Ontmoetingsdag Zuid najaar 2018!

   

Geachte belangstellende

Op zaterdag 3 november  is de  KVN-ontmoetingsdag in het zuiden van ons land. De locatie is de Emmaüskerk in Eindhoven. Het is een mooi gebouw met prima zalen voor onze activiteiten en voldoende parkeergelegenheid. Er is een prima orgel en een mooie Yamaha C6 vleugel aanwezig.

We hopen hier veel leden en andere belangstellenden uit deze regio van het land te ontmoeten. Maar bent u bereid iets verder te reizen, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Datum: zaterdag 3 november
Locatie: Emmaüskerk  aan de W. van Kesselstraat in Eindhoven
Tijd: 10:00 – 15:30 uur

U wordt ontvangen in de hal onder de toren. U krijgt daar een dagprogramma uitgereikt en daarna koffie / thee aangeboden in de koffiezaal.

De activiteiten deze keer:

 1. Enkele klavar-organisten bespelen het kerkorgel. Meer info over het orgel: Informatie orgel
 2. Workshop/gastles klassiek piano door Eleonore Knape over een door uzelf gekozen muziekstuk, waarbij u adviezen/speeltips krijgt, waarvan andere aanwezigen ook  kunnen leren.
 3. Workhop piano : Jazz, Rags & Blues, Easy listening door Piet Schollema
 4. Accordeonisten ontmoeten elkaar voor samenspel en nadere muzikale contacten
 5. Een lezing over het nut van kruizen en mollen door Antoon Dekker.
  Tijdens deze lezing leert u meer over het ontstaan van kruizen en mollen als tekens voor verlagingen en verhogingen in de traditionele notatie.
 6. Workshop Klavarscript voor absolute beginners.
  Met dit computerprogramma kan muziek genoteerd worden in het muziekschrift Klavarskribo. Dit kan handmatig, maar ook  door het openen van midi-files, of door het inlezen van gescande bladmuziek uit het traditionele notenschrift. Er is nog plaats voor enkele deelnemers
 7. U kunt ook vrijblijvend als bezoeker naar deze dag komen. Opgeven voor de lunch kan tot maandag 29 oktober a.s. Mailt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 8. Ontmoetingen tussen bespelers van het populair elektronisch orgel
 9. Aan het eind van de morgen en middag zijn er enkele miniconcerten.
  N.B. : de miniconcerten zijn aan het eind van de morgen en aan het eind van de middag in de ruimtes van de verschillende workshops per instrument.

 

Tijdens deze Regiodag  kunt u doorlopend recente nieuwe bladmuziek-uitgaven in Klavarskribo voor de verschillende toets-instrumenten inzien en/of kopen. Ook is er een ruime sortering gebruikte bladmuziek te koop. Er is alleen contante betaling mogelijk.
Wilt u eventuele  belangstellenden uit uw familie- of kennissenkring tippen en liefst ook meenemen  naar deze dag.

Graag tot ziens op 3 november

Uw klavar-promo-team : Jan Vlek en Gerard Kunst

 

Klavar Vereniging Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klavar-Ontmoetingsdag Zuid najaar 2018!

    

Geachte belangstellende

Dit najaar organiseren we een KVN-ontmoetingsdag in het zuiden van ons land. De locatie is de Emmaüskerk in Eindhoven. Het is een mooi gebouw met prima zalen voor onze activiteiten en voldoende parkeergelegenheid. Er is een prima orgel en een mooie Yamaha C6 vleugel aanwezig.

Informatie zaal

Informatie orgel

We hopen hier veel leden uit  het midden en zuiden van het land te ontmoeten maar bent u bereid iets verder te reizen,  dan bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Datum :  zaterdag 3 november
Locatie :   Emmaüskerk in Eindhoven
Tijd :  10:00 – 15:00 uur

Wilt u zich alleen aanmelden, als u – behoudens bijzondere omstandigheden t.z.t. -  vast van plan bent om te komen. Graag ontvangen we uw opgave voor deze regiodag uiterlijk 15 augustus a.s.

We willen enkele  leden, maar ook  musici van buiten de vereniging benaderen  om  diverse workshops, gastlessen te verzorgen. In T&T van september vindt u dan meer info hierover.

Mogelijke activiteiten deze dag zijn :

 1. Workshop-miniles kerkorgel door een professioneel organist over een door uzelf gekozen muziekstuk, waarvan andere aanwezigen ook kunnen leren.
 2. Workshop-miniles klassiek piano over een door uzelf gekozen muziekstuk, waarbij u adviezen/speeltips krijgt, waarvan andere aanwezigen ook  kunnen leren.
 3. Workhop piano : Jazz, Rags & Blues, Easy listening door Piet Schollema
  (N.B. Piet kan alleen op 3 november)
 4. Workshop /Samenspel voor de accordeonisten.
 5. Een algemene workshop/lezing voor iedereen over een bepaald muzikaal onderwerp.
  Te denken valt aan : ritme , moduleren etc. Ideeën kun u aandragen via de mail of de post.
 6. Workshop Klavarscript voor absolute beginners
 7. Workshop Klavarscript voor gevorderden + uitwisseling van ervaringen hiermee
 8. Ik weet een activiteit, die voor andere Klavarspelers ook interessant kan zijn. Ik stuur hierover nog een mail of brief.
 9. Ik kom vrijblijvend als bezoeker.
 10. Doorlopend ontmoeting tussen bespelers van het populair elektronisch orgel
 11. Ik geef me op voor een miniconcert om maximaal 8 minuten te spelen.
  Ik g
  eef dan tijdig door welk(e) stuk(ken) ik ga spelen en op welk instrument.
  N.B. : de miniconcerten zijn aan het eind van de morgen en aan het eind van de middag in de ruimtes van de verschillende workshops per instrument.

Hierboven staan een aantal activiteiten als workshop aangemerkt. Daar kunt u er maximaal 2 uit kiezen in verband met de planning. Daarnaast kunt u nog andere activiteiten aangeven  waaronder uw eigen inbreng.

Naast uw keuzes uit activiteiten hierboven verzoeken we u  in uw mail aan ons het volgende door te geven:

 • Of u alleen ’s morgens, ’s middags of de hele dag beschikbaar bent.
 • Of u wel of niet aan de lunch deelneemt à 5 Euro p.p.

Graag  uw keuzes  hierboven mailen naar :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt ook per post reageren naar :  G.G. Kunst, Pofierstraat 7, 8084CS ’t Harde

Uiteraard  kunt u  op de Regiodag doorlopend recente nieuwe bladmuziek-uitgaven in Klavarskribo voor de verschillende toets-instrumenten inzien en/of kopen.

Ook is er een ruime sortering gebruikte bladmuziek te koop. Er is alleen contante betaling mogelijk.

 

Wilt u eventuele  belangstellenden uit uw familie- of kennissenkring alvast polsen voor deze dag.

 

U vindt  binnenkort via de rubriek “Nieuws uit de KVN” op onze website ook info over deze Ontmoetingsdag . U kunt daar ook niet-leden naar verwijzen.

Graag tot ziens!

Uw klavar-promo-team : Jan Vlek en Gerard Kunst

Online trainingen!