Naast het traditionele muziekschrift bestaat sinds 1930 het Klavarskribo-muziekschrift. Beide notatie-vormen hebben voor- en nadelen.

Heeft u de wens nu toch eindelijk eens méér uit het instrument bij u thuis te halen en niet (meer) geremd te willen worden door een ingewikkeld muziekschrift met kruisen en mollen, dan vindt u hier de informatie om op weg geholpen te worden in de wereld die Klavarskribo heet!

Natuurlijk hopen we dat u enthousiast wordt over Klavarskribo én begrijpt dat de KVN leden nodig heeft om u deze website te kunnen bieden, dat u besluit lid te worden van de KVN! Als lid van de KVN heeft u bovendien nog veel meer privileges, zoals een uitgebreide collectie muziek in Klavarskribo!

Maar begint u eens met de gratis proefles of bekijk de video-uitleg!
En voor een gedetailleerdere uitleg over ons geniale muziekschrift verwijzen we graag naar dit artikel: Het hoe en waarom van Klavarskribo.

'Les nemen' beslaat eigenlijk twee dingen : les nemen in het 'snappen' van het Klavar-muziekschrift en les nemen in het maken van muziek: speeltechniek en uitvoering/voordracht

Voor het "snappen" van het Klavar-muziekschrift heb je meer dan voldoende aan de proeflessen en instructies hier op de site.

Voor het leren spelen (voordracht, techniek, interpretatie, houding, etc. etc) is een leraar/lerares echt onmisbaar. De KVN kan je helpen met het vinden van een goede muziekdocent(e).

De KVN heeft een lijst met voldoende musici die van Klavarskribo les willen geven, omdat ze het zelf ook spelen of kunnen lezen.Het kan ook zijn dat zij voor zichzelf gebruik maken van de van de traditionele notatie, terwijl   je als Klavarspeler leest van het Klavar-muziekschrift. Dat is dus GEEN enkel probleem!

Wilt u les gaan nemen, dan kunt u onze secretaris mailen. Hij zal voor u dan - indien beschikbaar - contact opnemen met een docent in uw regio en u daarover informeren. Mailt u dus naar :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De snelste manier om van start te gaan met Klavarskribo is door een proefles te volgen! En het mooie is: dat kan gewoon thuis, in uw eigen tempo, zónder dat iemand op uw vingers meekijkt en zónder dat het u iets kost! U downloadt gewoon een aantal proeflessen!

Een belangrijke opmerking daarbij is wel dat de proeflessen bedoeld zijn om het muziekschrift te begrijpen. Leren lezen dus. Leren spelen is een vak apart... Namelijk het vak van de docent... Uw eigen ambitie bepaalt voor u of u ook muzieklessen wilt volgen. Op onze site vindt u een docentenlijst, die u kunt downloaden.