Les in Klavarskribo

Je wilt serieus pianoleren spelen. Dat kan ook met Klavar. Sinds enige tijd zijn van de gedegen cursus “Piano Speelplezier”  de eerste 26 lessen gratis te downloaden. Je vindt ze op de website van de uitgeverij :  https://www.klavarskribo.eu/nl/downloads  Kijk daar onder de kop “Proeflessen”

Deze cursus wordt momenteel herzien en t.z.t komen die lessen dan ook hier beschikbaar. Ook wordt er hard gewerkt aan de uitgave van alle muziekstukken uit deze cursus in traditioneel notenschrift. Hierdoor is het mogelijk, dat je les neemt bij een docent(e) die zelf van traditioneel notenschrift speelt. Het is dus exact dezelfde muziek.

Hoewel deze pianocursus ooit bedoeld was voor cursisten, die geen docent in hun omgeving konden vinden, raden we je aan om zeker les te nemen. Voor het goed piano leren spelen is een docent echt onmisbaar.

Wilt u kerkorgel leren spelen? Speelt u al kerkorgel, maar wilt u uw speeltechniek en kennis van muziektheorie en het kerkorgel verbeteren dan wel uitbreiden?

Nu is er de nieuwe orgelcursus “Ogano Pleno”. Deze methode in notenschrift is geschreven door Christiaan Ingelse. Hij is organist van de Sint-Jan in Gouda.

Sinds enkele jaren is “Organo Pleno” ook in Klavarskribo verkrijgbaar bij de Stichting. De methode is vertaald door ons KVN-lid Gerard Veeningen in nauwe samenwerking met Stichting Klavarskribo, maar ook in goed overleg met Christiaan Ingelse.

Een enorme klus, die Gerard in één jaar geklaard heeft. Het is een prachtige uitgave geworden. Eindelijk is er een goede lesmethode voor het kerkorgel. Uiteraard raden wij u aan om les te nemen bij een goede orgeldocent. Hij/zij heeft wellicht de noten-uitgave van deze methode in huis. Het is dus geen probleem meer om als Klavarskribo-speler les te nemen bij een organist die van notenschrift speelt.

Er zijn langzamerhand steeds meer (beroeps)organisten, die ook bereid zijn om les te geven aan leerlingen, die van Klavarskribo willen spelen.

Wij bevelen het ten zeerste aan om ook als Klavarskribo-speler les te nemen. Dat kan nu dus uitstekend met “Organo Pleno”.

Klavarskribo is een muziekschrift dat véél eenvoudiger te leren is, dan het traditionele schrift. Maar wat betekent dat voor het nemen van lessen?

Nou laten we maar meteen beginnen met het wegnemen van een hardnekkig misverstand (wat ook nog eens een negatieve indruk van Klavarskribo geeft...) dat je met makkelijker lezen ook meteen kan spelen wat er staat! Helaas, er zijn echt een paar voorwaarden waaraan moet worden voldaan om jezelf en anderen gelukkig te maken met je kunsten!

Online trainingen!