'Les nemen' beslaat eigenlijk twee dingen : les nemen in het 'snappen' van het Klavar-muziekschrift en les nemen in het maken van muziek: speeltechniek en uitvoering/voordracht

Voor het "snappen" van het Klavar-muziekschrift heb je meer dan voldoende aan de proeflessen en instructies hier op de site.

Voor het leren spelen (voordracht, techniek, interpretatie, houding, etc. etc) is een leraar/lerares echt onmisbaar. De KVN kan je helpen met het vinden van een goede muziekdocent(e).

De KVN heeft een lijst met voldoende musici die van Klavarskribo les willen geven, omdat ze het zelf ook spelen of kunnen lezen.Het kan ook zijn dat zij voor zichzelf gebruik maken van de van de traditionele notatie, terwijl   je als Klavarspeler leest van het Klavar-muziekschrift. Dat is dus GEEN enkel probleem!

Wilt u les gaan nemen, dan kunt u onze secretaris mailen. Hij zal voor u dan - indien beschikbaar - contact opnemen met een docent in uw regio en u daarover informeren. Mailt u dus naar :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.