Nieuws uit de KVN

keuzeprogramma’s                                :       13:30 - 14:30 uur
korte pauze met drankje                       :    ± 14:30 -14:45 uur
Concert door leden-voor leden              :      14:40 - 15:30 uur

Vanaf 13.15 uur tot 15:30 uur is  het mogelijk om nieuwe of gebruikte bladmuziek in te zien en te kopen. Er kan alleen contant betaald worden.

Nadere info over het Middagprogramma.

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden.

Let wel :  Voor de workshop van Piet Schollema en het afsluitende concert kunt u zich opgeven tot uiterlijk 30 maart.

Oefenen op het concert-orgel of de piano in de concertzaal:
Als u aan het middagconcert meedoet, kunt u zich op het orgel in de concertzaal daarop voorbereiden. Dit kan tussen 13:15 en 14:30 uur.  Het hangt natuurlijk  af van het aantal deelnemers. Graag de benodigde en beschikbare tijd onderling met elkaar verdelen.
Meer info over Content: https://www.contentorgans.com

Voor dit concert moet u zich opgeven en dat kan tot uiterlijk 30 maart. We zorgen, dat u als organist de dispositie van het orgel z.s.m. gemaild krijgt. Als pianist heeft u de beschikking over één van onze digitale piano’s: Kawai MP11.

Het is wel belangrijk, dat de concertgevers zich in de zaal  in alle rust op  het concert kunnen voorbereiden. Om tegelijkertijd op orgel en piano te kunnen repeteren, zal dit met kop-telefoons moet gebeuren.

Workshop Piano  o.l.v. Piet Schollema :

Na het succes op de klavardag in Eefde is het idee geboren voor een Q- Mains workshop. We gaan aan de slag met Easy Street Blues, een nummer uit deel 3 van Martha Mier.

We starten met het door-nemen wat er nu eigenlijk op papier staat, hoe en waar de accenten liggen, wat de leestekens zijn en de dynamische verschillen zowel in de Primo als in de Secunde partij.

Hier is voor nodig dat u zich bij Gerard opgeeft met uw e-mailadres en u, na opgave voor de workshop, de stukken van mij krijgt toegestuurd. We hebben slechts een uur, dus hoe beter u zich voorbereidt, des te meer resultaat de workshop heeft.

Mijn plan is om te komen tot een dubbel Q-Mains spel dus op 2 piano’s met 4 deelnemers het stuk te laten horen. Hoe gaaf zou dat zijn?

Hoe eerder u zich opgeeft, des te eerder krijgt u de muziek toegestuurd, zodat u zich goed kunt prepareren.

Ik heb er zin in! Piet Schollema

Ontmoeting  klassieke Klavar-pianisten

Dit keer geen workshop, maar een  Open Podium. Ongedwongen luisteren naar elkaar spel  en contacten leggen.  Hiervoor is van 13:30 uur tot 14:30 uur  ruimte. U heeft met elkaar de beschikking over een digitale piano.

Demonstratie Hauptwerk-versie van het Paramount 341 Theater-orgel:

Ons bestuurslid Adri Koetsier demonstreert u graag op een Content Orgel  de Hauptwerk-versie van het Paramount Theater-orgel.

De Stichting verkoopt veel muziek voor elektronisch orgel, en het meeste daarvan is prima geschikt voor theaterorgel. Het bespelen van een écht theaterorgel zal voor de meesten van ons niet haalbaar zijn, maar de gratis Hauptwerk-sampleset  van de Paramount 341 - waarvan Adri zelf de Full Version bespeelt -  biedt al héél veel mogelijkheden.

Hij gaat voor  u een aantal stukken spelen. Deze bevat diverse soorten muziek waarin verschillende aspecten van het bespelen van een ThO naar voren komen. Bent u liefhebber of nieuwsgierig geworden, dan bent u hartelijk welkom bij deze demonstratie.

Het is een demonstratie met vrije in- en uitloop.  Waarschuwing : Als u echt geboeid raakt, bent u niet meer weg te branden.

Wilt u vooraf contact opnemen met Adri ? Mailt u dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Accordeon-liefhebbers  opgelet:
Ons bestuurslid Nora de Jong ontvangt u  weer graag om samen te spelen of ervaringen en tips uit te wisselen.
Wilt u vooraf contact met haar opnemen, bijvoorbeeld omdat u een bepaald muziekstuk zou willen doornemen of zelf een idee heeft voor een leuke invulling van ons uur?  Mailt u naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zelf bespelen van diverse Content-orgels:
Er is volop gelegenheid om in 2 showrooms zelf diverse Content-orgels te bespelen. Om diverse bespelers tegelijk te laten genieten, dient dit met de koptelefoon te gebeuren.

Graag tot ziens op 7 april bij Content Orgels  in Ermelo.
Jan Vlek en Gerard Kunst

Online trainingen!