Nieuws uit de KVN

Noortje Knape speelde op 27 april j.l.mee in het concert 50 voor 50 op Koningsdag in Tilburg. Dit en nog veel meer kunt u lezen in ons blad T&T, dat medio september verschijnt.

De locatie is: de Kandelaarkerk, Oude Molenstraat 20, 9401DC te Assen.
Tijd: 10:00 – 15:30 uur

De Regiodag gaat alleen door bij voldoende belangstelling. We gaan daarbij uit van minimaal 25 deelnemers.

Belangrijk: We willen weer een goede planning kunnen maken. Daarom willen we uiterlijk 14 oktober a.s. van u weten aan welke – maximaal 2 -
workshops/gastlessen u wilt meedoen.
Los daarvan kunt u ook aangeven of u aan een mini-concert wilt meedoen. Graag uw instrument erbij vermelden.
Workshops/gastlessen gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

Hieronder vindt u eerst de beloofde informatie over de workshop van Ines Heijkoop.
Zij is alleen ’s morgens aanwezig.

Vanaf 1995 geef ik pianoles. In mijn loopbaan heb ik twee leerlingen gecoacht die Klavarskribo gebruiken. We hadden allebei ons eigen boek, zodat ik in gewone noten mee kon lezen. Dat werkte goed.
Via Anneke Renkema ben ik in contact gekomen met de Klavar vereniging. Ik vind het een leuke uitdaging om een workshop Klassieke muziek te verzorgen.
Ik stel mij de invulling ervan als volgt voor:
De speler speelt het stuk in zijn geheel voor. Daarna zal ik vooral ingaan op het toepassen van dynamiek en pedaal, zodat ook duidelijker wordt wat de componist bedoeld heeft. Door zelf mondeling dingen toe te lichten en fragmenten voor te spelen, draag ik mijn kennis over.
Wat techniek betreft vind ik het belangrijk dat de speler met ontspannen handen en polsen speelt. Daar kan ik ook wat over zeggen en wat oefeningen geven. Uiteraard is er genoeg ruimte voor de spelers om vragen te stellen of om aan te geven waar hij of zij begeleiding bij wil.
Prettig vind ik het om voor de Regiodag te weten wat er gespeeld wordt, zodat ik de stukken goed kan voorbereiden.
Ik zie ernaar uit om u te ontmoeten op 28 oktober en samen met mooie muziek bezig te zijn.

1. Workshop/demonstratie Harmonium Vereniging Nederland
  2. Workshop-miniles kerkorgel door Jan Kroeske
  3. Workshop-miniles klassiek piano door Ines Heijkoop
  4. Workhop piano : Jazz, Rags & Blues, Easy listening door Piet Schollema
  5. Samenspel met ander accordeonisten o.l.v. Nora de Jong
  6. Workshop Klavarscript voor absolute beginners
  7. Workshop Klavarscript voor gevorderden/Uitwisselen van ervaringen
  8. Eigen activiteit. Ik stuur hierover een mail of brief
  9. Ik kom vrijblijvend als bezoeker
  10. Ik doe mee aan een miniconcert

Ik ben beschikbaar:

• A alleen ’s morgens
  • B. alleen ’s middags
  • C. de hele dag

Ik geef mij op voor de lunch: ja/nee

U kunt uw keuzes voor de workshops, wel of geen lunch ( à 5 Euro) en uw beschikbaarheid op deze dag mailen naar:
U kunt ook een briefkaart sturen naar:
Publiciteit Klavarvereniging Nederland, Porfierstraat 7, 8084 CS ’t Harde.

Uiteraard kunt u recente nieuwe bladmuziek-uitgaven in Klavarskribo voor de verschillende toets-instrumenten inzien en/of kopen. Er is alleen contante betaling mogelijk.
Lees voor uitgebreide informatie over de aankomende regiodag nog eens de Toon & Teken door van juni (nr.379) zie hieronder.
U kunt daar ook niet-leden naar verwijzen.
Niet-leden zijn van harte uitgenodigd voor de regiodag.

Graag tot ziens!
Uw klavar-promo-team: Jan Vlek en Gerard Kunst

Een impressie van de Regiodag in Nieuw-Vennep, die op 11 februari 2017 is gehouden.

(Klik hieronder op de > om af te spelen, laden duurt even...)

Geacht lid of belangstellende!

Op zaterdag 11 februari a.s. willen we weer een Regiodag houden. We nodigen u hierbij hartelijk uit voor deze dag. U wilt toch ook graag uw hobby delen met andere klavar-spelers van verschillende niveaus?

De locatie is deze keer het Kerkelijk Centrum “De Rank “ van de Protestantse Gemeente in Nieuw-Vennep. Adres: Eugenie Previnaireweg 14. Zie: http://www.pgderank.nl/over-ons/zaalhuur/
Komt u met het openbaar vervoer? Het is ongeveer 2 kilometer lopen vanaf het NS-station aan de Spoorlaan. Uiteraard kunt u ons ook aangeven, als u opgehaald wilt worden van het station.
U kunt zich voor deze dag opgeven t/m uiterlijk vrijdag 27 januari a.s.

De uitnodiging voor deze dag met belangrijke info en het opgave-formulier ontvangt u als lid via de post.
Bent u (nog) geen lid maar belangstellende en/of klant van Klavarskribo? Dan kunt de info en het opgave-formulier hier downloaden:

- Uitnodiging voor de Regiodag
- Opgaveformulier in PDF
- Opgaveformulier in Word

Hierop vindt u ook alle informatie over de manieren waarop u zich voor deze dag kunt opgeven. Wij houden u dan via de mail en onze website verder op de hoogte over deze dag.

Er worden weer diverse workshops gegeven voor piano, accordeon en orgel. Meer info hierover vindt u op het opgaveformulier.

N.B.: Voor alle workshops geldt, dat ze alleen doorgaan bij voldoende belangstelling.
Wij hopen, dat velen van u van de gelegenheid gebruik gaan maken om onze Regiodag te bezoeken.
Wij hopen u graag te zien de 11e februari.

Hartelijke groet en tot Klavar!
Jan Vlek en Gerard Kunst

Een 14min.-impressie van de regiodag, die op 7 november 2015 is gehouden in de Boskapel te Nijmegen.

Een impressie van de Regiodag in Ridderkerk, die op 29 oktober 2016 is gehouden.

(Klik hieronder op de > om af te spelen, laden duurt even...)

Een video-impressie van de Regiodag in Oudewater, die op 5 maart 2016 is gehouden.